Доба війни на Харківщині: двоє поранених від російського обстрілу (фото)

Фото: ДСНС

Минулої доби росіяни не припиняли обстріли прикордонних та прифронтових населених пунктів Харківської області. Під час російського обстрілу села Посереднє Куп’янського району осколкові поранення отримали мирні мешканці села 34 та 65 років. У стані середньої тяжкості обидва чоловіки були шпиталізовані.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

Житло мирних мешканців зруйновано й в обстріляному росіянами селищі Козача Лопань, і в Куп’янську Вузловому та самому Куп’янську.

«На місці влучань працювали слідчі, криміналісти, вибухотехніки. Працівники слідчо-оперативних груп задокументували наслідки обстрілів, зібрали речові докази чергових воєнних злочинів російських військових і відкрили кримінальні провадження», – йдеться у повідомленні Нацполіції.

За повідомленням Харківської обласної військової адміністрації, минулої доби росіяни знову обстріляли більше 20 населених пунктів Харківщини. Зокрема: Козачу Лопань Харківського району; Ізбицьке  Чугуївського району; Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Берестове, Великий Бурлук, Строївку, Бологівку Куп’янського району.

На Куп’янському напрямку ворог знову 17 разів атакував позиції ЗСУ. Всі атаки були відбиті.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, пожежу в приватному будинку в Куп’янську, спричинену російським обстрілом, гасили на площі близько 80-ти кв. метрів більше двох годин.

За минулу добу піротехнічні розрахунки провели обстеження близько 1,8 га території, з них 990 кв. метрів – за допомогою машин механізованого розмінування. Сапери виявили та знешкодили 38 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучався 20 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 103 саперів та 43 одиниць техніки.

Як повідомляв Харків Times позаминулої доби ЗСУ відбили 16 російських атак на Куп’янському напрямку в районі села Синьківка. Само село зазнало російського авіаудару. По селищу Липці Харківського району області росіяни били з артилерії щонайменше 12 разів.